Do Liberca prestúpili stopér Tóth z Nitry a Delarge z Dunajskej Stredy

05.07.2012 Celý región

Liberec 5. júla (TASR) - Úradujúci český futbalový majster Slovan Liberec získal pred novou sezónou do svojho kádra už sedem nových mien vrátane slovenského stopéra Martina Tótha. Odchovanec FC Nitra podpísal na štadióne U Nisy ročnú zmluvu s dvojročnou opciou.

Dvadsaťpäťročný Tóth, ktorý má skúsenosti aj z mládežníckych reprezentácii, sa už pripojil k tímu trénera Jaroslava Šilhavého na sústredení v Rakúsku. Z Corgoň ligy nabral smer Liberec aj útočník z Konga Dzon Delarge, ktorý naposledy pôsobil v DAC Dunajská Streda. V 32 stretnutiach v žlto-modrom drese zaznamenal 20-ročný Afričan 8 gólov.

Už na začiatku týždňa Liberec angažoval brazílskeho ľavonohého stredopoliara Maicona Souzu, predtým ešte prišli ukrajinský záložník Jevgen Morozenko, obranca Ondřej Kušnír a ďalší dvaja talentovaní ukrajinskí legionári - obranca Sergij Ljulka a defenzívny univerzál Artem Butenin. Do Werderu Brémy naopak odišiel po EURO 2012 reprezentačný obránca Gebre Selassie. V kádri Liberca figurovali v poslednej majstrovskej sezóne aj dvaja slovenskí stredopoliari - Michal Breznaník a Ján Vlasko.
 

Vyberte región